Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Holly-Kiss adatlapja

2021-08-16

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / RaceAlaszkai malamut mix
 • Nem / Geschlecht / Sexszuka / Hündin / Female
 • Szìn / Farbe / Colorszürke-zsemle /grau-beige
 • Minta / Muster / Drowing szemüveges
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Született / Geboren / Born2021-05-24
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2021-08-16
 • Kikerült2021-10-04

Történet

Puha, mókás, tüneményes - egy igazi kis tömör gyönyör, mégsem kellett! Ugyanis vonyít!

A menhely előtti inkubátorban találtunk rá, onnan nézett ránk sugárzóan szép szemével egy reggelen. Néhány nap múlva megjelentek a gazdái a menhelyen, hogy hivatalosan is lemondjanak róla. Elmondásuk szerint tenyésztőtől vásárolták. Na persze.

Pedig tényleg minden médiából ez folyik már. A felelős állattartás mára szállóigévé vált Magyarországon, felkapott téma lett, mégis még mindig itt tartunk Békéscsabán. Mert itt még mindig az a módi, hogy tenyésztőtől (?) vesszük a kölyökkutyát mert cuki, mert jól mutat a kertben, mert divat, mert megtetszett egy filmből és ja, a gyerek osztálytársának is olyan van, mert nekünk ő kell, mert a gyerek könyörög a kiskutyáért stb. A következményekbe illetve a kiskutya szükségleteibe azonban már nem gondolunk bele. Hogy egy kölyökkutya szinte minden más kutyusnál jobban igényli a figyelmet és a törődést. Ergo ugat ha valami baja van, ugat, ha valamit szeretne, ugat, ha egyedül van és a gazdi közelében szeretne lenni. Ugat, mert beszélni nem tud. Ha túl sokat ugat, akkor meg kell keresni a probléma gyökerét. Nevelni kell.  Sétáltatni kell. Foglalkozni kell vele. Akkor is ha az idegeinkre megy az elején, hogy 5 percenként őrá kell figyelni vagy ha hosszú órákon át kell hallgatni a panaszos sírását.

Holly-Kiss még csak 4 hónapos, de a korábbi gazda felelőtlen és elhamarkodott döntése miatt már ilyen fiatalon megtapasztalta a menhelyi életet. Most viszont itt az ideje, hogy kapjon egy új esélyt a sorstól, hogy ő is boldog kiskutya lehessen. Mindamellett, hogy egyszerűen szemet gyönyörködtetően szép, egy végtelenül kedves és jóindulatú kiskutya, aki tele van szeretettel. Kedves jelelmével mindenkit azonnal levesz a lábáról.  Örül minden figyelemnek és foglalkozásnak, legyen szó játékról vagy sétáról. Jelenleg 2 másik kölyökkutyával osztozik a kennelén, akikkel tökéletes a kapcsolata és akikkel nagyokat játszanak, de haverkodik ő mindenkivel, legyen az felnőtt, kistestű vagy nagytestű kutya. A pórázon is szépen tud sétálni már, az embereket pedig rajongásig szereti. Szereti ha az történik, amit ő akar – ha nem, akkor bizony megmakacsolja magát és ugatni kezd, de erről következetes neveléssel könnyen le lehet szoktatni.

Mivel egy kölyökkutya érkezése a családba nem csak óriási izgalommal, de hatalmas felelősséggel is jár, csakis és kizárólag olyan gazdinak adjuk örökbe, akinek sok ideje, sok energiája van egy kölyökkutyával való foglalkozásra, aki kutyaiskolába fogja vinni és meg fogja tanítani mindarra, amire egy okos, jól szocializált családtagnak szüksége van, és aki persze anyagilag is győzni fogja az elkövetkezendő 10-15 évet amíg HOLLY-KISS a család tagja lesz. Ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe  szigorú ellenőrzés mellett felelős gazdinak hogy már soha többé ne kelljen visszakerülne a menhelyre. 
Örökbe fogadták. 2021.10.04.

History

Soft, funny, gorgeous – a sheer pleasure of a dog, yet she wasn’t wanted because she howls.

We found her inside one of the emergency cages outside the shelter. She was looking up to us from the cage one morning, her eyes sparkling. Some days later her owners appeared at the shelter to officially sign her away. According to their statement they bought her from a kennel. Yeah, of course.

No matter that responsible dog ownership is all over the news – it is basically a household word in Hungary, a hot topic and yet in Békéscsaba this is still how we stand. Because in this area it is still trendy to buy your dog from a „kennel” because he’s cute, because he looks fab in the garden, because he's of a fashionable breed, because you liked this dog in a movie and oh, the child’s classmate has a dog like this, because we want him, because the child keeps begging for a dog etc. We do not consider the consequences or the needs of the dog. We do not consider that a puppy requires your attention and love and care much more than any other dog. Therefore, he/she will bark/howl if he/she has a problem, bark/howl if he/she needs something, bark/howl if he/she’s left alone and would like to be close to you. He/she barks/howls because he/she can’t speak. If he/she barks too much, you must find the root of the problem. You must train him/her. You must exercise/walk him/her. You must pay attention to him/her. Even if it gets on your nerves at the begining that he/she needs your attention every 5 mnutes or you have to listen to his/her complaining howl for hours.

Holly-Kiss is only 4-months-old, but thanks to the irresponsible and premature decision of her first owners she’s had to experience what it’s like to be a shelter dog already. Now, however, the time has come for her to have a second chance from fate to be a happy puppy again.As well as her simply being a feast for the eyes she’s an infinitely kind and well-meaning little dog who is brimming with love. With her kind personality she sweeps everyone off their feet. She values all kinds of attention, let it be play or going for a walk. She shares her kennel with two other puppies with whom she has a perfect relationship. They play and romp together a lot. But she is friendly with everyone, let it be adult dogs, small size or large size dogs. She is leash-trained and she loves people to the point of adoration. She’s happiest when things happen according to her liking. When they don’t she turns a bit wilful and starts barking, but this behaviour can be easily corrected with consistent training.

As the arrival of a puppy into the family means not only huge excitement, but also big responsibility, she’s looking for such an owner who has a lot of time and a lot of energy to spare on her, who will take her to training classes and will teach her everything that a smart little, well-socialised family member will ever need and who will, of course, be able to afford the following 10-15 years while she will be member of the family. She can only be adopted with neutering obligation and strict follow-up control by a responsible owner so that she will never again have to return to the shelter.
She's been adopted. 04.10.2021

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!