Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Achilleus adatlapja

2020-05-26

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / RaceRed Nose Pitbull
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / Colorfehér-sárga
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Size55 - 60 cm
 • Született / Geboren / Born2018-03-31
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2020-05-26
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

A Red Nose Pitbull-t saját gazdájának édesanyja hozta a menhelyre mert nem bírt vele és mert a gazda hamarosan külföldre fog költözni. ACHILLEUS szájkosárral érkezett hozzánk, kolléganőnket is támadta.

Másnap megérkezett hozzánk a gazda is, aki könyörögve kérte, hogy adjuk vissza neki a kutyáját, állította, hogy ő imádja ezt a kutyát, és nem is költözik külföldre csak hogy vele maradhasson. Vissza kellett adnunk. 3 hét sem telt el mikor ACHILLEUS újra a menhelyen találta magát. Most már maga a gazda hozta be, akire ott a helyszínen is morgott, támadta, sőt, meg is kapta, ahogy betette a kennelbe. Sajnos ennek a kutyusnak már nagyon korán el kellett volna kezdeni az engedelmességre nevelését, tanítását, szocializációját hogy megakadályozzuk az agresszív viselkedés kialakulását. Ő sajnos nem hozzáértő kezekbe került, ami miatt Európa egyes országaiban ennek a fajtának a tartása tiltott, vagy bizonyos körülményekhez kötött, sőt, veszélyes harci kutyaként is emlegetik. Amerikában azonban nagyra becsülik ezt a fajtát ugyanis ott felismerik azt a tényt, hogy morgásának, támadásának oka a póráz másik végén található.

ACHILLEUS nagyon fél az emberektől. Két hónap telt el bekerülése óta és még mindig nem bízik meg az emberben. Van 1-2 kiválasztott, elfogadott, sőt, szeretett személy az életében, egyikükkel rendszeresen sétálni is jár, de a nagy többséggel vagy tartózkodó és inkább közömbös a viszonya vagy kíméletlenül acsarogva jelzi a támadó szándékot a kennelrácsok mögül. Szocializációjához rengeteg időre és türelemre van még szükség, ezért amikor eljön majd az ideje, akkor is csak szigorú feltételeknek való megfelelés mellett és csak a fajtához értő gazdinak lesz majd örökbe adható.
2021.08.31-én elvégzett szívféregtesztjének eredménye: negatív.

History

The Red Nose Pitbull was brought to the shelter by the mother of his owner because she could not cope with him and because the owner was going to move abroad. ACHILLEUS arrived with a muzzle and tried to turn on/attack our colleague even at arrival. The following day dog was followed by owner and he was begging us of giving his dog back to him. He claimed that he loved him a lot and that he changed his mind now and wouldn't move abroad just to be able to stay with his dog. We had to give him back. Not even 3 weeks had passed and ACHILLEUS found himself at the shelter once again and this time to stay. This time the owner, himself, brought him in and he was growling at him, attacking him and even caught his hand as he led him into his kennel. Unfortunately, the education, obedience training and socialisation of this dog should have been started very early to prevent the appearance of aggressive behaviour. Sadly, he didn't get lucky and wasn't in the hands of people who understand his breed which is exactly why keeping this breed is strictly conditionated and even forbidden in certain European countries. Moreover, this is why this breed is often mentioned as dangerous fighting dogs. In America, on the other hand, this breed is highly appreciated, because it is a well-known fact there that the reason behind any aggressive behaviour is to be found on the other end of the lead.

ACHILLEUS is terrified of people. Two months have passed since he came into our care and he still doesn't trust them. There are 1 or 2 chosen, accepted, moreover, loved, people in his life, one of which takes him on regular walks, but to the great majority of people his attitude is very reserved, more like indifferent or he's indicating his intent to attack behind the kennel bars with furious snarling. His socialisation will take a huge amount of time and patience, therefore, when the time comes, he is to be adopted strictly conditionated and by an owner who knows the breed well.
His heartworm test result on 31st August 2021 came back negative.

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!