Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Rénó adatlapja

2020-07-08

Tulajdonságok

 • Fajta / Rasse / RaceRottweiler
 • Nem / Geschlecht / Sexkan / Rüde / Male
 • Szìn / Farbe / Colorfekete-cser
 • Szőr / Fell / Furrövidszőrű / Kurze / short
 • Méret / Grösse / Sizenagyobb mint 60 cm / höher 60 cm / higher 60 cm
 • Született / Geboren / Born2010-06-28
 • Bekerült / Ins Tierheim gekommen / Incoming2020-07-08
 • Ivartalanìtva / Kastriert / CastratedIgen / ja / yes

Történet

RÉNÓ nem kóbor kutya volt. Neki volt családja, szerető gazdija, csak sajnos a gazdinak nem volt erős keze és ennek sajnos RÉNÓ itta meg a levét. RÉNÓ ugyanis többször megharapta a gazdit már azelőtt is, de most olyan komoly sérülést okozott, hogy a gazdit kórházba kellett szállítani, ahol meg is kellett műteni. RÉNÓ pedig értetlenül állt a helyzet előtt – őrá soha nem szólt rá senki, nem mondták neki, hogy „nem szabad”,pedig okos, intelligens kutya, akivel meg lehetett volna értetni a szabályokat. Ehelyett  végül a menhelyre száműzték.

Pedig a szakértők egyetértenek abban, hogy nem a kutya tehet arról, hogy rosszul, esetleg agresszíven viselkedik. Hisz nincs rossz kutya, csak rossz nevelés van. Egy Rottweiler sem veszélyesebb a kis pincsinél, csak nevelés kérdése az egész.

RÉNÓ morgott és harapni is akart amikor a menhelyre került.  Hetek teltek el mire végül be mertünk menni hozzá, de akkor is csak az öntözőcsővel a kezünkben mert a vízsugártól tartott és olyankor bebújt a házába. Csak így tudtunk takarítani nála.

Aztán egy nap megtört a jég. Önkéntesünk rátette a nyakörvet és kivitte sétálni. Azóta rendszeresen sétálnak és RÉNÓ is sokkal nyugodtabb. Önkéntesünk önbizalommal, konzekvens neveléssel tanítgatja neki a szabályokat, hogy ki az úr a háznál, hogy RÉNÓ megtanulja, hogy hogyan kell az ő (a mi) szabályaink szerint élni. Azóta RÉNÓ sokkal elégedettebb az életével, sokkal nyugodtabb, már nem is morog – hisz van egy falkavezére.

Egyre kedvesebb kutya, aki próbál megfelelni az embernek.
Fajtársaival barátságos. A macskateszt során ( ami egy cicákkal teli, apró szobában zajlik), azt tapasztaltuk, hogy nem volt érdeklődő a macskák iránt. Mivel mindkét fél megilletődött állapotban volt, így nem feltétlen garantált, hogy máskor, más környezetben teljesen cicabarát lesz. 

Csakis és kizárólag tapasztalt, hozzáértő gazdinak adjuk majd örökbe.Ha rálépünk a lábára, akkor haraphat,

2022.05.19-én elvégzett szívféregtesztjének eredménye: negatív. 
2023.11.14. Vizenyős a tüdeje, gázosak a belei, prosztatája meg van nagyobbodva, de a máj-, vese-és hasnyálmirigyérékei nagyon jók.  Enyhe gyulladást jelzett a vérkép. Antibiotikumos, infúziós kezelést megkezdtük. 

 

History

RÉNÓ was not a stray dog. He used to have a family, a loving owner, only his owner didn’t have the authority that RÉNÓ needed and so he had to bear the brunt of it. He had bitten his owner several times before, but now he caused a serious injury and the owner was taken to hospital for an operation. RÉNÓ was befuddled – because no one had ever told him what not to do, he hadn’t been told „you mustn’t” and yet he’s a smart dog and he would have been able to understand the rules if the rules had been taught to him. But they weren’t and he was banished to the shelter.

And yet the professionals agree in that that it is not the dog’s fault when he behaves badly and even aggressively. There is no bad dog, there is is only inadequate education. A Rottweiler is not more dangerous than a Pekingese dog. It’s only a question of training.

RÉNÓ was growling and wanted to bite us when he arrived at the shelter. It took weeks before anybody ventured in his kennel, but even then we didi t holding a hosepipe as he was afraid of water and he híd in his wooden dog kennel when he saw it. This was the only way to clean his kennel.

Then one day one of our volunteers put the collar and lead on him and took him out for a walk. That was the ice-breaker . Since then he’s been walked regularly and he’s much calmer. Our volunteer is teaching him the rules with self-confidence and consistency. He’s teaching him the fact that he’s the boss and not  RÉNÓ so that he learns how to live according to his (the man’s) rules . Since then RÉNÓ has been a lot more satisfied with his life, a lot calmer and he’s even stopped growling – of course as he has a pack leader now.

He’s turning into a kind dog who is doing his utmost to live up to the expectations people set him.With fellow dogs he’s friendly. During our impromptu cat test (that is conducted in a small room full of cats) he did not show any interest in the felines. However, because both parties were experiencing a new situation it is not fully guaranteed that he will be completely cat-friendly in other situations as well. 

He can only be adopted by an experienced owner who who knows the breed well.If we tread on his feet he might bite.

 

His heartworm test result on 19th May 2022 came back negative.
14 November 2023: He has water on his lungs, he's affected by flatulence, his prostate is enlarged, but his liver-, kidney and pancreas values are very good. The blood test throw up a mild inflammation in his body. He's getting antibiotics and intravenous fluids.

 

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!