Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Van más megoldás is!

torpe1TISZTELT GAZDI !


Segítettünk örökbe adni gazdánál született, anyjuk mellett nevelkedett kisállatot is, nem kívánt szaporulat esetén. Sajnos ezzel kapcsolatban vannak rossz tapasztalataink, melyek közül a legnagyobb problémát az jelenti, ha túl korán szakítják el anyjától a kisállatot, nem kapja meg az anyatejjel járó védettséget, mely súlyos betegségekhez vezethet.
Ezért kéréseink a következők:


 • kiskutyát is, kiscicát is legalább 2,5-3 hónapig tartsanak anyjuk mellett,
 • 6-8 hetes korban vigyék őket állatorvoshoz, kapják meg első védőoltásukat mely súlyos, sok esetben halálos betegség ellen nyújt védelmet,
 • a kisállatot oltási könyvvel kellene örökbeadni, de az egyesület anyagi háttere, valamint munkabírása is korlátozott, nem tudjuk vállalni a gazdánál nevelkedett állatok beoltatását,
 • segítünk az örökbeadásban, ne dobja ki a kis szerencsétleneket, és ne vigye őket a menhelyre, ott nagy a fertőzés veszélye !!!!
 • működjünk együtt! Szóljon nekünk, de tartsa még őket egy kis ideig, amíg sikerül gazdát találni nekik.tel: 06/30/3222-776

e-mail: info@csabaiallatvedok.hu


Utoljára, de a legfontosabb kérésünk: a nem kívánt szaporulat „kezelésének” leghatékonyabb módszere az IVARTALANÍTÁS.


Kérjük tegye meg, ivartalanítsa az anya állatot! Ha kell ebben is segítünk! Köszönjük az állatok nevében, hogy ebben a formában együttműködik velünk!


Mítoszok és tények – Az ivartalanítás előnyeiről


A házi húsevők túlszaporodása világszerte óriási probléma. A kóbor állatok száma, és az általuk közvetített megbetegítések között egyenes arányosság van. Veszélyességük a közlekedési balesetek okozásában is jelentős. Ivartalanítás az a beavatkozás, amivel megszüntetjük a nőstény állat tüzelési ciklusát, vagyis az oestrust. A kutyák évente általában kétszer, 21 napos időtartamokra tüzelni kezdenek. A macskáknál ez 3-15 napig tart, de évente legalább kétszer- háromszor.


Az ivartalanított állatok hamarosan abbahagyják a pároztatásra serkentő szaganyagok kibocsátását, így hamarosan elmaradnak a kertek alján ólálkodó “váratlan látogatók”, illetve az utcákon rohangáló kutyafalkák elől nem kell átmenekülnünk a másik oldalra.


A nem ivartalanított állatok csaknem felében megvan a lehetősége a daganatok kialakulásának. A nőstény egyedek első tüzelés előtt történt ivartalanítás után úgy találták, hogy ennek a lehetősége jóval alacsonyabb, és megszűnik az emlő és méhrák rizikója is.


A kandúrok illetve a kan kutyák a beavatkozás után néhány hónappal abbahagyják a nőstények keresését, így alábbhagy kóborlási vágyuk, amivel redukálódni látszik a verekedések során szerzett sérüléseik száma, mérgezések illetve az autóbalesetek során történő elpusztulás esetei. Csökken a prosztata megbetegedések száma, terület-jelölés ösztöne, és az agresszivitás. A heredaganat előfordulásával sem kell számolni.


A kutyák és macskák szerelmi élete ösztönparancsokon alapul, és nem pszichológia vezérli. Ha ivartalanítottak, nem érzik szaporodási kényszerüket, jobban kötődnek a családtagokhoz, és általában tovább élnek, mint társaik. A beavatkozás relatív biztonságos és fájdalommentes operáció, ha állatorvossal végeztetik. A műtét árát befolyásolja az állat kora, mérete, neme és egészségi állapota. Az operáció bármely korban végrehajtható, de legszerencsésebb az első tüzelés előtt, 6-7 hónapos korig.


Mítosz: Az ivartalanítási műtét nagyon sokba kerül.

Tény: Az állat életében egyetlen alkalommal kell a beavatkozást elvégezni.


Ha belegondolunk, a megelőzhető balesetek, sérülések, daganatos betegségek kezelése során felszámolt összeg ennek sokszorosa, nem beszélve egy esetleges autóbaleset során keletkező kárról. Továbbá az évente született kölykök felnevelésének költsége sem elhanyagolható.


Mítosz: Az ivartalanítás lustává és kövérré teszi az állatot.

Tény: Az állatok nagy része akkor lesz kövér, ha nem mozog eleget, és túl sokat eszik.


Mítosz: Legalább egyszer hagyni kell szülni őket ivartalanítás előtt.

Tény: Semmilyen átgondolt, biológiai alapja nincs ennek az állításnak.


Mítosz: Az ivartalanítás megtöri az állat lelkét.

Tény: Az ivartalanítás semmilyen negatív hatással nem lesz az állat lelkére. Az ivartalanítás a szaporodás szervrendszerére hat: megelőzendő a későbbi nemkívánatos kölykök születését, és azok elpusztítását.


Mítosz: Mi mindig találunk a kölyköknek barátságos otthont, szerető gazdit.

Tény: Sajnos azoknak a szerető gazdiknak, és meleg otthonoknak a száma elhanyagolható lehetőség a több ezer nem kívánt kutya és macskakölykök számához viszonyítva, amelyek elaltatásra vagy utcára kerülnek évente.

Dr Pay’r Ego

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!