Töltés
 • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
 • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
 • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
 • Deviza (otp): 11763330-21777884
 • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
 • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Információk örökbefogadóknak


Kérjük figyelmesen olvassa át a szabályokat és csak akkor keressen bennünket, akkor fogadjon örökbe, ha alaposan átgondolta, és vállalni tudja az állat tartásával járó kötelezettségeket!
Menhely címe:
5600 Békéscsaba, Kétegyházi út 30.
Örökbefogadás: hétköznap és hétvégén is 10-14 óra között
Telefonos érdeklődés: 06/30/3222-776 (munkanapokon 10 és 15 óra között)

Örökbefogadás menete legújabb2940

A MENHELYI ÁLLATOK KÜLÖNBÖZŐ OKOK MIATT MÁR NAGYON SOKAT SZENVEDTEK, TOVÁBBI ÉLETÜKBEN A LEGJOBBAT SZERETNÉNK BIZTOSÍTANI NEKIK!

Örökbefogadási szerződést kötünk, a tőlünk örökbe fogadott állatok további sorsának figyelemmel kísérése végett.
Tartásukat bármikor, előzetes időpont-egyeztetés nélkül ellenőrizhetjük, ezért kérjük a kutyák oltási könyvét úgy tárolni, hogy az bármikor bemutatható legyen.

Alapelveink:

Örökbefogadás kezdeményezése kizárólag személyes találkozás és beszélgetés után történhet. Sem telefonos, sem írásos megkeresésre semmit nem ígérünk senkinek! Az első lépés minden esetben a bemutatkozó email, majd ezután vesszük fel a kapcsolatot az örökbe fogadni szándékozóval.

 • nem adunk kutyát láncon tartásra
 • nem adunk kutyát kennelben tartásra
 • nem adunk kutyát “használati eszköznek”, kizárólag családtagnak, kinti-benti tartásra, ami a félreértések végett azt jelenti, hogy ott van, ahol a gazdi
 • nem adunk kutyát, cicát albérletbe
 • kutyákat, cicákat kizárólag ivartalanítva, kölyköket ellenőrzött ivartalanítási kötelezettséggel adunk örökbe
 • nem adunk kutyát, cicát ajándékozásra, a leendő gazdinak személyesen kell kiválasztania őt
 • kutyát, cicát lefoglalni nem lehet
 • nagyon fontos! amennyiben úgy ítéljük meg, hogy az adott helyen nem lenne tartósan biztonságban a kutya vagy cica, úgy nem adjuk oda örökbe
 • elnézést kérünk, de 65 évnél idősebb gazdinak nem adunk kölyökkutyát örökbe, kizárólag idős kutyust adunk
 • minden esetben szükség van arra, hogy egy hozzátartozó garanciát vállaljon a kutya, cica gondozására, állatorvosi ellátására, valamint esetleges emberi tragédia esetén magához veszi a tőlünk örökbe fogadott kutyát, cicát
 • az örökbe fogadni szándékozókat kikérdezzük a tartási körülményekről és ennek megfelelően ajánlunk kutyusokat. Kérjük, vegyék figyelembe a javaslatainkat mert nem megfelelő választás esetén a kutyus visszakerül a menhelyre, amit mindenképpen el kell kerülni!!! 
 • amennyiben közösen sikerült kiválasztani a megfelelő kutyát, két hét próbaidő következik, és csak utána kötünk örökbefogadási szerződést, melyben a gazdi vállalja, hogy biztonságos környezetet, boldog és egészséges életet biztosít

Ne vegye senki rossz néven tőlünk, de a sok rossz tapasztalat miatt írjuk a feltételeket. 
Nem célunk, hogy “megszabaduljunk” a gondozottjainktól, otthont keresünk nekik 10-15 évre. Nem 1-2 hétre, hónapra vagy évre. 

Gazdira váró védenceinket nem a Facebook-on, hanem a honlapunkon tekinthetik meg előzetesen, "ÖRÖKBEFOGADÁS" menüpont alatt.

Facebook oldalunkon csak a frissen bekerülő kutyákat hirdetjük, akik 2 hétig csak az eredeti gazdájuknak adhatók ki, majd következik az oltási program és ivartalanítás, ami kb. 1,5 - 2 hónap időt vesz igénybe. Addig nem kerülhetnek gazdikereső státuszba, ezért kérjük ne érdeklődjenek felőlük!

 A kutya alapellátása (ha ivartalanítva is van) minimum 70-80.000,- Ft-ba kerül, amely számolás nem tartalmazza az etetését, ill. az esetleges kezelések, műtétek árát sem.

A kutya a menhelyen megkapja az alapellátást:

 • Kötelező veszettség elleni védőoltás + oltási kiskönyv (5.000 Ft + 500 Ft)
 • Fertőző kutyabetegségek elleni védőoltás ismételve (2 x 5.000 Ft)
 • Kölyökkutyáknál Parvovírus elleni védőoltás ismételve (2 x 5.000 Ft)
 • Féreghajtó kezelés 3 havi rendszerességgel (500 Ft)
 • Bolhairtó kezelés havi rendszerességgel (1.000 - 4.000 Ft)
 • Szívféregteszt és szívféregkezelés vagy szívféreg elleni védekezés (12.000 Ft-tól havonta)
 • Mikrochip + regisztráció (5.500 Ft )
 • Ivartalanítás költsége (25.000 Ft-tól)

Kutya örökbefogadási díja 30.000 Ft, védőoltásokkal, chippel, ivartalanítva, tehát mindennel, amit fentebb leírtunk.

Cica örökbe fogadása 10.000 Ft, ők 2 védőoltást, FIV-FELV tesztet, külső-belső parazitamentesítést és természetesen szükség szerint állatorvosi ellátást kapnak nálunk. Felnőtt cicát ivartalanítva, kölyköt ivartalanítási kötelezettséggel adunk örökbe.

Köszönjük, ha mindezek “ellenére” is úgy döntött, hogy esélyt ad egy árva kutyának vagy cicának egy szebb, gazdis életre.

Várjuk, és várják a kutyusok a felelősen gondolkodó gazdikat a menhelyen!
Az ÖRÖKBEFOGADÁSról bővebben:

Sokszor kapják meg az állatvédő szervezetek negatív kritikaként, hogy milyen nehéz kutyát örökbe fogadni.
Nos, nálunk is nehéz!
A telepünkön élő kutyák kicsit a gyerekeink is. Így nem csoda, hogy számukra a lehető legideálisabb otthont, a lehető legjobb gazdit szeretnénk megtalálni.

Örökbefogadható kutyusaink honlapunkon (csabaiallatvedők.hu ) oldalon, az Örökbefogadás/kutyák menüben tekinthetőek meg. Itt fotókkal, és részletes információval mutatjuk be gazdikeresőinket ( kor, nem, fajta, szőrzet, méret, bekerülési körülmény, habitus, más kutyával/cicával való viszony,esetleges betegség, stb).
Kizárólag azok a kutyák fogadhatóak örökbe, akik felkerültek a honlap gazdikeresői közé. Facebook oldalunkon közzétett 1-1 bekerülő kutya NEM örökbefogadható, hiszen a volt gazdájának 2 hét áll rendelkezésre, hogy érte jöjjön. Ha ezt nem teszi meg, akkor oltások sorozata, ivartalanítás vár a bekerült kutyusra, és bizony elég hosszú idő míg gazdikereső státuszba kerül. Nekünk is kellemetlen és kényelmetlen letörni egy leendő gazdi lelkesedését, mert pont azt a kutyát látja meg és akarja, aki még nem fogadható örökbe.
Itt jegyeznénk meg, hogy nem áll módunkban kutyát„félretenni”, „előjegyezni”. Nem tudjuk teljesíteni – egyéb más teendőink miatt, mellett,- hogy „majd szóljanak, ha örökbe lehet már fogadni” kérésre a válaszadást.
Ezért kérünk minden örökbe fogadni szándékozót, hogy először a honlapunkon tájékozódjon az örökbefogadható ebekről.

Kérjük, hogy ezt követően egy részletes bemutatkozó e-mailt küldjön a csabaiallatvedok.hu@gmail.com címre, amelyben leírja, hogy milyen kutyust szeretne örökbe fogadni, pontosan milyen körülményeket tud biztosítani számára, és néhány fotót csatoljon a kutya leendő új otthonáról. 72 órán belül akár üzenetben, akár telefonon válaszolni fogunk.

Lehetőség van a kutyákkal való személyes találkozásra is. De kérjük mindenki fogadja el, hogy csak azokat a kutyákat mutatjuk meg, akik gazdikeresők. A fent említett okok miatt a többi kint élő négylábú olyan, mintha nem is tartózkodna kint a menhelyen.

A kiválasztott és „gazdikereső” kutyával szeretnénk, ha a leendő gazdi több alkalommal is találkozna, hogy kicsit megismerjék egymást. Lehetőség van közös sétára is. Olyan, hogy „azonnal elviszem” kutya nincs! Amennyiben van már egy kutya a családban, szükségesnek tartjuk az összeismerkedtetésüket.

Fontos, hogy mi is megismerkedjünk az örökbefogadóval, ezért elmaradhatatlan egy hosszas beszélgetés vele. E beszélgetést sokan nem szeretik, vallatásnak érzik, felháborodnak a kérdezősködés miatt. Márpedig ez a beszélgetés nem maradhat el, mert ha úgy ítéljük meg, hogy a kiválasztott kutyának a körülmények nem lesznek megfelelőek, akkor az örökbeadás sem történik meg.
Tehát kérdezősködünk: van-e és milyen az ingatlanon a kerítés (szökés miatt), hol fog a kutya élni, kutyaház, búvóhely van-e, mennyi idő áll rendelkezésre naponta a kutyával való foglalkozásra, beengedik-e a lakásba, vihar, tűzijáték esetén hogyan kívánják védeni a kutyát, kölyök esetén szóba jöhet-e kutyasuli, biztosítani tudják-e a kutya számára betegség esetén az orvosi ellátást, gyógyszereket, évente az oltásokat, szívféreg, kullancs és bolha elleni védekezést, mennyire lesz családtag a kutya. Egy esetlegesen bekövetkező tragédia esetén mi lesz a kutya további sorsa. Tartanak-e más állatot ( pl. cica, másik kutya) . Stb, stb, stb.

Kutyát kizárólag társállatnak, családtagnak adunk örökbe. Aki élő jelzőrendszert keres, vagy ahol nincs / rossz a kerítés, aki a nagymamát szeretné megörvendeztetni, hogy ne érezze magát egyedül, aki kazánházban, fészerben, nyári konyhában képzeli el a leendő kutyát, kérjük ne is keressen bennünket. Kistestű kutyust benti tartásra, kis és közepes testűeket kinti-benti tartásra adunk örökbe. Apró gyerkőc mellé sem tudunk kutyát örökbeadni ( elkerülve ezzel azt, hogy pl. egy kölyökkutya tűhegyes fogacskáival véletlenül felsértse a gyerek kezét, ezért menni kelljen a kutyának). Idős ember mellé kizárólag idősebb kutyust ajánlunk. Korábbi tapasztalatok alapján szeretnénk elkerülni, hogy a kutya repüljön a portáról, mert fiatal kora, izgágasága miatt fellökte a nagyit. A  napi rendszeres séta és foglalkozás előfeltétel. Kizárólag környezettanulmány után adunk örökbe és örökbeadás után kapcsolattartással.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy egy tőlünk örökbefogadott kutya kizárólag a tudtunkkal és beleegyezésünkkel kerülhet harmadik személyhez ( bármi is az ok).

Kérjük a leendő gazdikat, örökbe fogadni szándékozókat, hogy gondolják át: lesz-e elegendő idejük a kutyára. Mennyire fogják tolerálni, ha a kutya felássa majd a kertet, leszaggatja a kiteregetett ruhákat, összekaristolja a kerítést, megrágcsál 1-2 cipőt. Képesek lesznek-e egy félős kutya mellett órákat ülni vihar idején. Biztosítani tudják-e a napi szintű fizikai lefárasztást. A kutyus megbetegedése esetén tudják-e finanszírozni az általában nem olcsó orvosi költségeket.

A döntés felelősségről szól, az örökbefogadás pedig 1-15 évre. Egy kutyaéletre!

“Egy kutyamenhely meglátogatása szívfacsaró tapasztalat – az a sok reményvesztett teremtmény mind a figyelmünket próbálja meg magára vonni. Az engedékenyek könnyen járhatnak úgy, hogy tucatnyi négylábúval sétálnak ki a kapun.”

Jilly Cooper (angol író)

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!