Töltés
  • ADÓSZÁM: 18383128-2-04
  • BANKSZÁMLASZÁM (otp): 11733003-20120849
  • E-MAIL: csabaiallatvedok.hu@gmail.com
  • Deviza (otp): 11763330-21777884
  • BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB
  • IBAN: HU21 1176 3330 2177 7884 0000 0000

Teendők talált állattal

Tisztelt lakosok, állatbarátok!


Sokszor érkeznek hozzánk bejelentések kóbor kutyákról. Sokan beteszik az autóba az utcán talált kutyákat, és kihozzák a menhelyre!


De…..


Kérjük ezt ne tegyék!!! Tudjuk, mindenkit a jószándék vezérel, ám egy ilyen művelet nem veszélytelen. Bármilyen barátságos egy kutya, érheti olyan hatás, akár egyszerűen félelmében is, hogy harapni fog!


Továbbá…..


Az utcáról bekerülő kutyák zöme ápolt, jó húsban van, nyakörve van stb., szóval minden jel arra mutat, hogy a kutyának van gazdája. A felelőtlen gazdák sokasága engedi ki kutyáját az utcára csavarogni, majd a kutya hazamegy. Lehet, hogy a lelkes állatbarátok által, az utcán „összeszedett” kutya is hazament volna, de a menhelyen kötött ki szegény.


Sajnos……


Azok a gazdák, akik hagyják az utcán csavarogni a kutyáikat rossz gazdák, de mégis otthona van a kutyának, ahol enni kap, néha talán szeretetet kap, van egy háza, vagy egyéb helye, ahol megpihenhet miután kicsavarogta magát, és ott biztonságban van..


És persze……


Ezek a gazdák nem veszik a fáradságot, hogy kijöjjenek a menhelyre, és hazavigyék.


Szomorú tény……


A bekerült kutyák 90 %-a nem kerül vissza a gazdához, mert nem keresik őket. Szegény állat hetekig, hónapokig, vagy talán még több ideig éli a menhelyi kutyák sanyarú életét, míg akad valaki, akinek majd éppen ő kell.


Ha……


Megéli azt a napot!!!!


Ugyanis…..


Ahol 5-6 kutya van összezárva – mivel a kóborló kutyák, és a gazdák által kilökött kutyák sokasága kerül a menhelyre, – ott a gyengébbek, öregebbek élete nagyon csúnya véget is érhet, és mi nem tudunk mit tenni!!!!!


Bármennyire szeretnénk is megvédeni őket.


Kérjük…..


Senki ne szedjen össze kutyát az utcán!!!! Próbálja meg lakókörnyezetében felkutatni a gazdát!


Ha nem sikerül, és jó pár napja ott látják, szóljanak nekünk a 20/ 380-0848 telefonszámon.
Köszönjük megértésüket, és segítségüket a kutyusok gazdihoz történő visszajuttatása érdekében!!!
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!